31 januari, 2012.

Sista dagen innan tentan och förhoppningsvis har tillräckligt information gått in nu. Jag hoppas i alla fall det, ska läsa igenom det en eller två gånger till sen får det räcka, då får det bära eller brista imorgon.

Men imorgoneftermiddag och imorgonkväll ska jag inte göra något som helst skolrelaterat. Helst av allt vill jag ta en lång promenad om det är soligt, sitta på en parkbänk och dricka kaffe. Helt enkelt ha en eftermiddag utan något som helst att göra.


28 januari, 2012.

Sitter hemma efter en rätt så fin lördag. Började med att gå på ett hårt spinningpass och tog ut mig, för att sedan sätta mig och plugga tills hjärnan inte orkade mer, men ungefär 4 timmar blev det ändå. Sen begav jag mig till syster för middag (som var helt fantastiskt gott!), mys med te, lite godis och bara slötv.

Så nu sitter jag hemma igen. Imorgon är det söndag, spinning, städning av lägenheten och tvättning är vad som står på schemat och icke att förglömma, tentaplugg, minst 5 timmar. Och bäst av allt, världens finaste pojke kommer att komma hem igen, lite brunare än vanligt och jag längtar verkligen tills dess.

27 januari, 2012.

Det finns några saker jag vill göra mer än andra just nu. Jag vill inte riktigt plugga, känns inte så lockande, fast snart har jag renskrivt 70 sidor anteckningar, bara att plugga in. Bara att läsa kurslitteratur och plugga in. Bara titta på bilder och plugga in.

Hur som helst, just nu så vill jag resa. Inte jättelänge, inte en sån där andra-sidan-jorden-resa på 6 månader, utan snarare tre-fyra dagar i en annan stad. Gå runt, titta på saker, dricka kaffe och bara vara. Skulle vilja ha en obegränsad budget för roliga och onödiga köp också. Så att man slipper ha dåligt samvete när man väl köper något som nu, men till mitt försvar så kan man aldrig ha för många marinblå klänningar, mörkt roströda kjolar och rutiga, härliga flanellskjortor. 

Men nu ska jag tvätta av sminket, ta på pyjamasen och slötitta på en värdelös film på trean innan jag sover för kvällen. Imorgon blir det till att kliva upp tidigt för att plugga, träna, plugga. Med någon ätpaus och flera koppar te.

27 januari, 2012.

Sista föreläsningen innan tentan på onsdag avklarades i förmiddags, lite (onödig) shopping på väg hem, wok till lunch och en kopp te, en promenad i frisk vinterluft och nu bakar jag lite hallongrottor fast med lemon curd istället för hallonsylt. Hellre lite syrligt än lite sött. Så när plåten är klar så är det bara att börja plugga inför tentan. Två föreläsningar ska renskrivas, boken ska läsas grundligt och det ska stykas under. Hej nöjet lördag, söndag, måndag och tisdag. Jag kommer inte ha så mycket roligt liv nu framöver.

Fast igår var en finkväll med finaste vännerna, Simon och ekarna och lite promenad medan snöflingor singlade mot marken.

Men som sagt, det var igår och dag är det bara plugg som gäller, mikrobiologi närmare bestämt och kanske lite fysik eftersom att jag snart ska hem och göra den första prövningen av tre... Spännande och lite läskigt.

24 januari, 2012.

Har nyss skrivit färdigt version 1 på labrapporten, förhoppningsvis behövs det bara lite finjusteringar innan jag skickar in den på torsdag. Imorgon är det självstudietid och då blir det till att plugga järnet igen. Måste renskriva de anteckningar jag har kvar + börja stryka under i boken inför tentan som är om en vecka + plugga fysik + mejla in det datum då jag ska ha prövning + en massa saker till och ja, det blir mycket imorgon.

Men nu är jag riktigt trött, har haft föreläsning, labbat hela eftermiddagen och suttit med labbrapporten hela kvällen. Lägg till att jag sovit 2,5 timme natten innan och det första jag gjorde på skolan imorse var att köpa den största koppen kaffe jag kunde hitta. Så nu, jäklar vad jag ska sova gott!

22 januari, 2012.

Gårdagen var trevlig med lite cocktails, mini-spontan-utgång och hemgång precis lagom sent.

Annars har dagen bestått av att dricka te, plugga mikrobiologi och titta på snön. Om ett par timmar ska jag möte upp några finfina vänner för middag och mys, det kommer bli så mysigt!

men först lite mer mikrobiologi, efter det disk och lite städande!

21 januari, 2012.

Åh, mikrobiologi måste vara det roligaste på länge, känner mig så nördig, men det är sant! Allt är så himla intressant!

Annars så har jag träningsvärk, ett diskberg som ska tas om hand om, 30 sidor anteckningar att renskriva och några kapitel att läsa in plus cocktailkväll senare.

Perfekt.

16 januari, 2012.

Idag fyller världens bästa vän 20 år och jag skulle verkligen vilja vara hemma och fira henne, men istället sitter jag här, 40 mil bort. Det är vid sådana stunder som man älskar skype.

Annars så har jag börjat min nya kurs idag och det känns faktiskt förvånansvärt bra, sturktur och en föreläsare som vet vad hon pratar om och som kan svara på frågor. Tydliga instruktioner, läshänvisningar och schemat, kan inte vara mer än nöjd.

Men nu ska jag bege mig iväg för en fikadejt med två finfina vänner som jag saknat, stockholmstrion är återförenad!

15 januari, 2012

Igår dansades det i en ny paljettkjol som kan vara den finast och allra mest färgsprakande plagg som hänger i garderoben. Helt klart en bra kväll.

Annars så är det söndag idag, veckohandling, planering inför veckan och repriser på svtplay, precis bästa tidsfördrivet dagen innan den nya terminen och nya kursen.

13 januari, 2012.

Har klarat av mina första 30 hp på universitetet idag, planerat morgondagen med några fina klasskamrater för att fira att första terminen är klar, druckit apelsinte och tittat på när det spösnöat.

Och så är det vår fyra årsdag idag. Helt sjukt hur fort tiden går, men det känns fortfarande fantastiskt.

8 januari, 2012.

Efter att ha lugnat ner mig efter internet/modemhaveri så använder jag nu min trotjänare Iphonen som internet och gud så jag älskar den ännu mer nu än någonsin förr. Materialistiskt, men sant.

Annars så har jag klarat av det mesta som kändes jobbigt tidigare, minus adlibris och den jobbiga boken, men annars känns livet fint. Så nu ska jag diska undan det som blev kvar efter middagen och sen ska jag titta på en film. Söndagsmys för mig själv helt enkelt.

Home sweet home.

Eller inte.

Fast egentligen kom jag redan i torsdags och då var faktiskt allting fint, var med mami och papi, åt tapas, tittade på fina saker på stan, lagade mat, åt fantastiskt god glass och hade det fint. Men nu. Idag har mami åkt hem och nu sitter jag hemma hos mig och fy. Internet har lagt av, jag måste dammsuga och moppa plus handla lite mat inför veckan plus packa ner julsakerna, gå med retursopor, ringa adlibris om trassel med en bok och ja, en massa tråkiga saker helt enkelt. Bäst att börja med ICA.

5 januari, 2012.

Imorse när jag vaknade hade det kommit snö, massa snö och jag blev så besviken. Varför kunde inte all denna snö kommit för två veckor sen? Eller en? Då hade jag i alla fall haft möjligheten att åka lite skidor, men nej. Om ungefär två timmar sitter jag på tåget hem till huvudstaden. Ingen skidåkning för mig den här gången inte, men nästa kanske? Förhoppningsvis, annars blir jag så besviken.

Men annars så är alla mina saker nedpackade och det återstår bara att vänta på taxin och sen påbörja tågresan. Tur att det finns kaffe och te på tåget.

4 januari, 2012.

Sista riktiga dagen hemma, sen vet jag inte när jag kommer tillbaka igen, fast när jag tänker efter så blir det nog snart med tanke på att jag ska påbörja min prövning snart, men hur som helst så är det den sista dagen hemma för den här gången. Så vad har jag då hittills gjort under dagen? Har klivit upp i god tid, ätit frukost och åkt med mamma och shoppat lite, ätit lunch, fikat en skogsbärsmuffins som fanns i frysen som jag egenhändigt bakat någon gång strax innan jag flyttade (som smakade rätt fint trots den långa tiden i frysen!) med en kopp kardemummakaffe till (gudomligt gott!), plus ett avsnitt av Leila bakar, ett utav de bästa programmen någonsin!

Så vad händer resten av dagen? Ska försöka packa ihop det som jag spridit ut i huset så att jag får med mig allt hem igen, träffa världens finaste, göra några fysikuppgifter tillsammans och vem vet, kanske titta på ett avsnitt utav Twin Peaks. Det var nog dagen och ikväll blir det sista avsnittet utav Kronjuvelerna och sen sista natten i min säng hemma på ett tag. Tänk så fort tiden går, känns som att det var nyss jag kom hem, men samtidigt känns det som att jag varit hemma hur länge som helst, men hur som helst så känns det bra att åka hem.

Åker hemifrån för att komma hem, knepigt men sant.

1 januari, 2012.

Hela veckan innan jul, julhelgen, mellandagarna och nyår bara försvann, tiden gick alldeles för fort, precis som vanligt och nu är jag snart på väg tillbaka till huvudstaden för en ny termin. Men innan dess ska jag spendra de allra sista dagarna hemma med att träffa fina vänner, gå på massage, dricka te och kanske ta en sista tur ned på stan innan jag beger mig. Det låter lite sorgligt, men samtidigt är det rätt skönt på ett sätt att åka tillbaka, till mina rutiner och mitt liv där nere. Allt är bra på sitt sätt.

Så nu välkomnar jag 2012 med öppna armar och minns istället 2011 med alla känslor och minnen som tillhör ett år, både fantastiska saker och rätt tråkiga, men jag ska erkänna en sak. 2011 var ett utav de bästa åren jag någonsin varit med om, med saker som resan till Peking, studenten och allt vad det innebar, volontärjobb, flytt till huvudstaden för universitet och samboliv, nya vänner, bättre vänner och gamla vänner som trots avstånd inte försvann utan bandet blev starkare.

Så nu kör vi 2012.

RSS 2.0