31 oktober, 2011.

Tror att jag börjar känna mig färdigpluggad, det går helt enkelt inte in så mycket mer nu, så det är väl bara att ladda inför imorgon och sen så kör jag. Ska repetera allt en sista gång innan jag går och lägger mig ikväll, bara för att.

Annars så har jag hunnit med en promenad och alldeles för många koppar te, så läget är rätt okej. Tänkte ta och fräscha upp mig själv nu, tentaplugg är inte direkt något som gör en trevlig eller fräsch så på ett sätt ska det bli väldigt, väldigt skönt när tentan är över imorgon.

Annars så är det imorgon dags för ett besök på Ikea med fina vänner på eftermiddagen och det ser jag verkligen framemot, plus att jag tänker spana in allt julpynt som finns där, längtar galet mycket till jul nu! Plus att imorgon är det 9 dagar kvar tills jag får åka hem och då blir det första gången som jag är hemma sedan jag flyttade, alltså första gången på nästa tre månader (!!!). Helt sjukt.



Fantastiskt.

Har sedan jag klev upp imorse hunnit storhandla inför veckan, tvättat en veckas tvätt, pluggat nästan tre timmar och ja, hunnit äta frukost och lunch så klart.

Så nu ska jag läsa den sista halvan av kapitlet jag har kvar i boken plus ett till plus läsa igenom allt jag markerat och sen tar jag nog kväll. Satsar på typ fyra-fem timmar idag, nice.

Annars så ska jag få tacopaj ikväll till middag. Har jag världens bästa sambo? Svar ja!

Lördagkväll.

Jag vet inte om det slagit slint någonstans, sitter och lyssnar på en alldeles för behagligt bra julskiva med she&him och bara myser. Har nyss avnjutit en välförtjänt middag efter lite mer än 5 timmars tentaplugg idag och har pratat en lång stund med min allra bästa vän.

Det enda som skulle kunna lyfta den här kvällen en aning till vore tända ljus, mörk choklad och ett glas vin.

Fast egentligen så känner jag mig rätt nöjd utan det, och lite trött är jag , så jag ska bara diska undan lite disk och sen tänker jag lägga mig i soffan med en kopp äppelte, lite godis, tända ljus och en mysfilm. Så kvällen kommer liksom redan vara gjord.

Lördag och ja?

Har pluggat lite mer än 4 timmar idag, känns stabilt. har läst om boken en gång till idag plus läst igenom alla handouts och antecknat det viktigaste ifrån dem. Så nu så känns det fint.

Ska läsa om två kapitel nu, sen blir det nog för idag.

Fredag.

Första dagen av fyra dagars inläsning inför tentan. Happy.

Har läst igenom all litteratur (igen) idag, det känns faktiskt helt okej just nu, ska läsa om två utav kapitlen och kolla igenom de första handoutsen innan jag tar kväll. Satsar på att ha pluggat strax över fem timmar idag totalt, rätt ok. Imorgon, på söndag och måndag så satsar jag också på minst 5h/dag, rätt bra för då kommer jag att total tid ha pluggat över ett dygn till tentan och om inget av det jag gör går in efter alla timmar ja, då vet jag inte vad det är som jag gör fel.

Men innan jag fortsätter med plugget så blir det middag, ska göra paj med broccolli, bacon och lite fetaost, det kan bli bra. Jag tror på det i alla fall.

Så trött.

Efter att ha haft en otroligt bra och dessutom rolig föreläsning om urbanisering så begav sig miljövetarklassen till LÖT, en avfallsanläggning. Rätt intressant, men lite väl kallt eftersom jag lite klantigt inte räknade med att vara ute även fast det var rätt självklart... Kom hem efter fem och var trött.

Annars så har papi varit förbi och hjälpt till med att skruva ihop en bokhylla (som nu ska fyllas med alltifrån den bra kurslitteraturen till mina absoluta favoritböcker till gud vet vad), fixa badrumsskåpet och visat hur man rensar ett avlopp, plus att jag pluggat en timme till tentan. Så nu är jag en aning tröttare än vad jag var när jag kom hem.

Men jag ska plugga en timme till, sen blir det upp imorgon och plugga, plugga, plugga. Ska läsa om alla kapitel igen imorgon plus att jag ska läsa igenom alla handouts och anteckna det viktigaste ifrån det, plus att renskriva från förläsningarna. Det blir nog en heldag plus kväll i arbetetstecken. Kul, får ta paus för att promenera och gå på spinning, plus lunch och middag.

Älskar min struktur på livet just nu.

fab.

Ah, förutom att hålla en presentation och opponera så har jag hunnit med ett spinningpass där jag tog ut mig totalt, ätit en god middag (som världens finaste lagade!) plus att jag pluggat lite mer än två timmar idag tills tentan som är på tisdag! Yay!

Har nu läst igenom alla kapitel som kommer på tentan ännu en gång, använt min överstrykningspenna flitigt och tror till och med att den rosa är slut, fick övergå till orange på slutet... Inte lika fancy. Men hur som helst så har jag spaltat upp det som jag behöver göra innan jag kan anse mig vara så nära "färdig" som det går. Har en hel kväll på mig imorgon och sen hela fredag, lördag, söndag och måndag på att bara plugga, plugga, plugga, plugga.

Så jag är optimistisk. På riktigt.

Onsdag.

Åter igen, onsdag.

Har haft en utav världens bästa dagar, rent skolmässigt. Höll en presentation på en halvtimme med min PBLgrupp och ja, det blev fantastiskt bra. Helt otroligt fantastiskt bra. Har aldrig varit med om att grupparbete eller en gruppresentation har varit så bra. ÅH, bra, bra, bra! Vår "seminarieledare" eller helt enkelt den som skulle betygsätta vår presentation kunde inte sluta ösa ur sig bara en massa positiva saker, allt var, strålande, lysande och genomtänkt. Han älskade det och vi kunde bara njuta av det. Vår PBLhandledare var så nöjd med oss och hon öste ännu mer beröm över oss. Ingen kunde egentlgen sänka oss på något sätt, för vi hade tänkt på allt.

Åh, tänk om allt jag gör under min tid på universitetet skulle bli lika bra som det här, då behöver jag inte oroa mig för något!

(jag vet att det här blev lite som en hyllning till min PBLgrupp, men ni skulle varit där, verkligen)

Tentaplugg.

Sitter med tentaplugg, har föredrag imorgon och vill skruva ihop en bokhylla som bara stått i ett hörn i lägenheten i säkert två veckor nu.

Ska satsa på att tentaplugga grymt bra den här veckan, igår läste jag två kapitel och markerade det viktigaste med rosa överstrykningspenna. Fortsatte proceduren med kapitel 3 och 5 idag, fortfarande samma rosa penna. Kanske orkar jag ta mig igen kapitel 8 också. Annars så blir det kapitel 8 plus kapitel 10 imorgon plus kapitel ett i en annan rolig bok som också ska testas med tentamen. Torsdag blir det till att börja skriva sammanfattning av alla kapitel som jag läst plus titta på alla handouts och pdf:er som skickats ut. FREDAG, LÖRDAG, SÖNDAG, MÅNDAG ska jag enbart ägna mig åt hårda studier, inte göra något annat än att läsa tills ögonen blöder.

Kul liv jag har den här veckan, verkligen.

Happy, happy, happy.

Sitter hemma efter ännu en dag, började med att lyssna på föredrag och opponeringar, gick igenom vår egen och åkte sen hem. Tog en promenad i solskenet, frös om tårna och drack lite te. Kul dag.

Ska nog laga lite lax nu och sen plugga inför tentan, måste läsa minst två kapitel idag och stryka under a-l-l-t viktigt. Kul kul.

Vanlig måndag.

Eller ja.

Har enskilt arbete idag och bästa PBLgruppen som jobbade så sjukt mycket förra veckan kan njuta av en dag hemma istället för att sitta i ett trångt grupprum och svettas plus tillhörande panikkänslor idag. Så det är en rätt så trevlig måndag hittills. Har hunnit med en sväng till Ica för att köpa lite saker inför att plugga till tentan hela veckan, så som två sorters ekologiskt te, grahamsmjöl och en kulspetspenna med fyra olika färger att välja mellan. Har även hunnit äta lunch och stickat någon decimeter till på min enerverande röda halsduk.

Så nu ska jag göra lite piroger och efter det bege mig till tandläkaren, sen ikväll ska jag försöka klämma in minst två timmar tentaplugg innan den nya serien som börjar ikväll på svt.

Happy, happy, happy!

Åh känslor.

Gjorde folksams test känslobarometern, "vad klappar ditt hjärta för?".
Mitt hjärta klappade för pojkvän.

...

Min fina sambos hjärta klappade för meteor.

...

Myser.

Trots att vräker ner ute och blåser alldeles för mycket så myser jag. Slutade tidigt eftersom att PBLgruppen har jobbat på bra hittills och imorgon laddar vi för en heldag då vi ska göra klart vår presentation (i princip). Annars så rullar allt bara på, har lagat totalt 7 portioner halloumigratäng varav två blev uppätna till middag, resten åker in i frysen, köpte stenugnsbakat bröd (även fast jag lever på studielån och det är en vecka kvar tills det kommer...) bara för att det är tisdag och det bästa, jag fick reafynda.

Eftersom att min fina sitter och skriver febrilt på sin hemtenta så ville jag inte störa, så jag begav mig ut för lite fönstershopping som resulterade i ett nytt set underkläder och en fantastiskt fin prickig klänning! Kunde inte bli bättre! Känner mig så himla nöjd och glad, tänk vad lite nya underkläder och en klänning kan göra!

Men ikväll tänkte jag inte göra allt för mycket, möjligtvis läsa lite till i vår kursbok som vi har tenta på om två veckor exakt, kanske baka en äppel-och kanelkaka och mest troligt lägga mig på sängen och läsa senaste Elle med en kopp te till...

16 oktober, 2011.

Den här helgen blev mys, familjemys, sambomys och vännermys. Känner mig sjukt mätt (har firat en fins väns födelsedag med marängsviss) och tillfreds med livet, trots att det är söndag. Laddar istället om för att köra stenhårt i veckan, har läst in mig på de två kapitlen flr PBL:n och ska gå igenom den fakta som jag hittade i fredagsmorse, ska läsa det sista kapitlet inför föreläsningen imorgon och ska bara peppa allmänt. Nu jäklar ska jag bara köra på!

Sista halvan av oktober ska bli awesome, det spelar ingen roll att jag har två PBL-arbeten och en tenta, jag ska vara så freaking awesome nu. Let's do this!

Äntligen fredag.

Åh. I söndags så trodde jag att den här veckan skulle bli alldeles ofantligt lång och krävande, men till min stora lycka är det redan fredag och allt som jag trodde skulle vara enormt jobbigt avklarades i princip smärtfritt! Hur kan det vara så bra?

Hur som helst, har lyckats inhandla en bokhylla från Ikea i veckan, plus de obligatoriska köttbullarna väl på plats. Kan upplysa om att det Ikea som vi åkte till tydligen är världens största Ikea, coolt. Annars så när jag kom hem slängde jag mig på tunnelbanan för att möta upp finaste stockholmsvännen som man numera ser oftare än en gång per år! Vi satt på världens mysigast fik, drack äppel/kanelmoijtos och pratade om alla livets viktiga saker, och vi avslutade kvällen med en promenad genom halva stockholm.

Torsdagen innehöll PBL, känns som att gruppen är stabil, men att vi vill lite mycket och att vi har alla starka åsikter som måste få komma fram. Intressant... Men jag tror att det blir bra, faktiskt. Annars så jobbade jag och några fina kursare på puben, det var faktiskt roligare än vad man kan tro (kan ha något med att göra att jag fick stå i baren när toaletterna skulle städas = jag slapp!)

...och så var det dagen idag, fredag. Sitter hemma och gör inget vettigt, men snart så. Ska ställa mig i duschen och sen börjar dagen att rulla på. Eget arbete med PBL:en, chokladfestival med fina kursare och mami kommer och hälsar på. Det här kommer att bli en riktigt skön helg!

Onsdag.

Onsdagarna bara kommer och går, snart är det jul och nytt år.

Ja, nu gick det lite fort, men det känns som att tiden går väldigt fort nu, har precis sökt kurser inför våren och jag känner på mig att jag har en väldigt intressant vår framför mig! Dagens föreläsning var en sådan som man verkligen uppskattade och inte hade velat missa, en utav författarna till den bok vi läser nu föreläste för oss, och det var så intressant!

Fast nu ska jag bara diska och sen bege mig mot Ikea för att köpa en bokhylla och äta köttbullar. Kanske smygkolla in julpyntet också, det är bara 73 dagar kvar tills julafton (tror jag...).

Idag.

Just nu vill jag inte vara här, jag vill vara många, många mil bort för att vara hos min allra bästa. Jag vill sitta där och finnas till.

Men istället sitter jag här och allt känns uselt. Om jag kunde skulle jag komma på fem minuter, men som sagt, jag sitter här, finns med mentalt, om det nu räknas. Men du vet att jag är med dig. Hela tiden.


-

– Kvar finns bara det som är riktigt viktigt. Att komma ihåg att du ska dö är det bästa sättet att undvika fällan att tro att du har något att förlora. Du är redan naken. Det finns ingen anledning att inte följa ditt hjärta.

Läckert.

Yo.

Drick nyponsoppa igen, det är inte speciellt nyttigt, men det känns som höst när man dricker den varm och med någon (ibland alldeles för många) mandelbiskvier till. Annars är det kaffe och te som gäller, med lite mjölk till. Har suttit på en sandlåda i en timme idag och räknat bilar för att kunna göra den sista uppgiften i statistikblocket, rätt kallt men jag hade kaffe i termosmugg (precis som alla andra dagar sen jag började på universitetet), så jag var glad.

Så hittills idag har det blivit, kaffe i termosmugg, två stor koppar te, en kopp nyponsoppa och typ en halv liter vatten. Det var dagens vätskerapport.

Men nu ska jag renskriva våra anteckningar inför morgondagens seminarium och vänta på att klockan blir alldeles lagom mycket för traska iväg till Friskis och gå på ett spinningpass.

Ännu en onsdag.

Skolan innehöll på ett ungefär att arbeta med beskrivande statistik och excel, dricka kaffe och äta frukt, plus att få arbetsuppgiften för morgondagen som ska utföras (hör och häpna) utanför datorsalen. Happy life! Men efter skolan begav sig jag och några kursare till blodcentralen för att bli blodgivare!

Jag har funderat på det ett tag, men nu kom jag äntligen till skott, så jag har fyllt i min första hälsodeklaration, tagit blodtryck och lämnat blodprov plus att vi bokat in tiden för första blodgivningstillfället (förutsatt att det inte är något som är tokigt med mina järnvärden eller något liknande), och det blev dagen efter tentan, perfekt. Fast det här med blodgivning kanske inte är så smart med tanke på att jag är rädd för både blod och sprutor, men jag tänkte såhär: om jag någon gång behöver blod så vill jag att det ska finnas och om jag vill att det ska finnas för mig så måste jag också göra så att det finns för någon annan. Man kan inte bara förvänta sig att man bara ska få, utan man måste också ge!

Fast nu ska jag finnas för mig själv, någon måste laga middag, min finaste (och sen ungefär två månader tillbaka sambo) är inte hemma än, så det får bli jag som ordnar det. Så blomkål here I come!

Update från studentlivet.

Att traska till Ica (som är två våningar stort) iförd regnjacka och gummistövlar för att köpa nyponsoppa i pulverform bara för att det är söndag, regnar och för att det allmänt börjar att bli höst känns som ett rätt bra avslut på söndagen och helgen. Nu laddar jag istället om för en ny vecka, ska träna, jobba med beskrivande statistik i excel, lämna in en grupprapport och jobba min första sittning.

Kan bli en spektakulärt.

Söndag.

Förutom att söndag är städ-, tvätt-, storhandlings- och pluggdag så är söndag helgens sista dag (surprise!). Jag tänkte använda den till att dricka te, sticka och bara smyga omkring i tjocksockar (förutom den tid då jag måste göra de tidigare nämnda sakerna...)

Annars så hade jag nog en utav världshistoriens finaste lördagar igår! Tillbringade några timmar på stan med min finaste syster, provade den underbaraste kjolen jag någonsin provat (och köpte den!), köpte höst/vinterskor plus ekologiskt te som smakar himmelskt och åt en fantastiskt god lunch. Efter att ha sagt adjö för dagen till syster så åkte jag hem och inväntade två finfinfina vänner för att tillbringa kvällen tillsammans, vi handlade, lagade en överjordiskt god lasange med fräsch sallad till, kokoskladdkaka till efterrätt med te till och (500) days of summer på det. Plus en massa prat om det essentiella i livet, planer inför framtiden och bara allmänt mys med tända ljus.

Åh. Lätt bästa lördagen igår, på länge.

RSS 2.0