29 februari, 2012.

Efter ungefär 5 timmars statistik-duggaplugg igår så fick det vara nog. Så nu på morgonen har jag ätit frukost i lugn och ro framför nyhetsmorgon, ska dricka en kopp te och sen ta en lång och varm dusch. Klockan ett ska jag befinna mig i skrivningssalen och göra duggan, men innan dess ska jag ladda mentalt. Kanske titta lite grann på några formler bara för att vara säker på att jag förstått allt rätt, men annars gäller det att ladda mentalt.

28 februari, 2012.

Sitter begravd i statistikplugg, räknar och räknar inför duggan imorgon. Men det är ändå rätt roligt, att förstå hur saker och ting hänger ihop, hur man kan räkna på det och ja, hur allt fungerar. Fast 1,5 hp statistik gör en inte till en expert, men det håller en intresserad och gör att man gillar det, lite grann i alla fall.

Annars så börjar det bli vår här, jag njuter av varje ögonblick ute i solskenet och jag har hittat ett sätt att ha tid för böcker. Jag som inte haft tid att läsa på hela förra terminen och halva den här har kommit på det ultimata, ljudböcker. Lyssnade färdigt på den första idag, Gömda. Så bra bok, blev både arg, ledsen, förtvivlad och fundersam över livet.

Men nu ska jag återgå till statistiken, som sagt så är duggan imorgon.

20 februari, 2012.

Efter att ha varit utan röst sen ungefär fredagskväll så är jag rätt trött på att vara tyst eller bara kunna få fram enstaka ord så är jag rätt glad idag att jag kan prata mer än vad jag klarat av på ett par dagar. Den här veckan är lite utav en skitvecka med tenta imrogon som det känns lite sisådär inför och med fyB-plugg inför prövningen på fredag, men helgen alltså, den kommer att bli helt underbar!

Jag längtar verkligen efter att sätta mig på tåget hem och det gör inte så mycket att prövningen är på morgonen för efter det kommer allt att bli perfekt! Och bästa upptäckten av allt, jag kommer vara hemma samtidigt som bästa finaste vännen och vi kan ses! HUR BRA? SÅ BRA!

Kommer att vara så jäkla glad hela veckan, perfekt att få veta det här innan tentan, då har man verkligen något kul att se framemot!

17 februari, 2012.

Tentapluggar, prövningspluggar och har tappat rösten, men trots det känns läget helt okej. Ska ta en kort paus och vandra iväg till ica för att inhanda tentapluggsförnödenheter som lite surt godis, nässpray, nya block och överstrykningspennor + 17 paket näsdukar och andra saker som kanske kan få min röst tillbaka.


13 februari, 2012.

Kort frågestund på morgonen, snabb lunch, tvätt, webbtvprogram, packat ihop det som sak med hem nästa vecka, ännu en jobbansökan, te och snart lite plugg och träning på friskis. Det är den här måndagen och jag vet inte än, den är väl helt okej.

Annars så är planen i veckan att plugga varje dag, träna, laga bra och god mat och på fredag, då ska jag... Baka semlor! Det är i alla fall planen, att få baka lite som belöning om jag pluggar bra i veckan!

-

Den här veckan blev bättre än vad jag förväntade mig. Blev godkänd på både labbrapporten och tentan vilket betyder att jag avslutat mikrobiologidelen och slipper göra om något utav det! Har umgåtts med finfina vänner och gjort roliga saker som fikat, ätit godmiddag, hängt på både studentpub och världens mysigaste pub, ätit en sorts brunch med tända ljus, trevlig stämningsmusik och allt som hör till. Hängt med bästa sambon och myst, kommit igång med träningen igen efter monsterförkylningen och ja, bara bra och roliga saker.

Så därför, nu till veckan blir det plugg och träning, men mest plugg. Måste plugga inför tentan och inför fysikprövningen, så det blir till att kötta. Ska fortsätta söka jobb till veckan också. Men lite trevliga saker kommer det också bli, som att ha en trevlig alla hjärtans dag på tisdag, kanske träna med finaste vännerna på fredag och pyssla lite med mitt evighetslånga projekt. Så nu känner jag mig rätt pepp och redo inför veckan, perfekt!

12 februari, 2012.

Världens härligaste söndag med en skön morgonpromenad, så nu är jag redo för dagen. Ska bege mig till ICA för att posta ett paket, handla lite småsaker som vi glömde och sen blir det plugg, både fysik och inför nästa tenta, men det känns okej ändå, det är bara att göra det. Sen blir det den obligatoriska söndagstvätten som måste göras. Men jag är pepp och glad ändå, solsken påverkar en mer än vad man tror!

10 februari, 2012.

Gårdagen var fantastiskt fin, i alla fall kvällen. Var och åt middag med två finfina vänner som var helt fantastisk och efterätten som vi delade på, magiskt. Men vid klockan tio var det tack och godnatt, så jag åkte hem och som brevid världens finaste och så blev det fredag.

Vaknade av mig själv vid halv åtta, utsövd och pigg. Så sedan dess har jag läst mina favoritbloggar, funderat på hur lång tid det skulle ta att baka egna semlor och om jag kanske gör det nästa vecka plus att jag har ätit frukost framför datorn. Helt underbart att få börja 13.00! Mindre underbart är att vi får tentaresultatet idag och jag känner det i magen, det kommer inte vara ett bra resultat. Men jag ställer in mig på att göra om den och fokusera på ikväll då jag ska vara med finfina vänner och bara ha roligt. För efter 16.00 kan dagen bara bli bättre.


8 februari, 2012.

Idag orkar jag verkligen inte med fysiken, vilket i slutänden kommer att stressa ihjäl mig, men jag har en plan genom teuxdeux. Världens bästa grej för mig som gillar listor. Så den närmaste veckan är redan planerad och klar så det är bara att köra.

Men nu ska jag koka en kopp te och äta en bit mörkchoklad framför tv:n innan det är dags att sova, imorgon blir det skola 9-16 med både föreläsning och labb, men det blir också middag med finfina vänner! Så imorgon ska jag fira med att äta något riktigt gott (trots en ganska snål och stram studentekonomi just nu).

7 februari, 2012.

Föreläsning om energimetabolismen del två, lunch och snart fika med en finfin vän. Men därimellan har jag hunnit limma fast ungegär 275 små plaststenar på en svart plånbok. Jag har länge varit sugen på en ny, men eftersom att jag har inlett en shoppingdetox i miljönstecken, vilket betyder att jag inte ska köpa något nytt i kläd- och skoväg innan den 1:a maj. Kommer att bli lite tråkigt, men jag ser det som ett projekt. MEN så under de här 90 dagarna så får man ta tillvara på det man har och helt enkelt matcha vissa saker med saker som man vanligtvis inte gör och bäst av allt, man får göra om saker! Så nu sitter jag har med min pimpade plånbok och ska vänta i minst 24 timmar så att limmet verkligen torkar, men sen, då jäklar blir det fiesta!

Visserligen borde jag ha pluggat under den 1 1/2 timme som jag satt och limmade, men ibland så är det okej att inte plugga. Ska vara seriös fråb och med imorgon och läsa igenom de sidorna som är markerade.


6 februari, 2012.

Äntligen så har jag rätt kursbok hemma, så nöjet blir nu att läsa rätt många sidor i den. Nöjet några dagar framöver vill säga... Men annars så är dagen rätt fin, en bra föreläsning, god lunch och ja, rätt bok är ju hemma till slut, så nu behöver jag inte oroa mig!

Men ska koka en kopp te till nu, sätta mig med några fysikuppgifter och senare blir det riktigt god middag innan jag ska iväg till bästa syster för att få hjälp att skriva ett riktigt bra CV. Känns som en rätt okej måndag trots allt!

4 februari, 2012.

Vaknade imorse och kände ja, det var mycket bättre. Febern är borta, har inte en hals där det känns som att det är ett rivjärn när man sväljer och jag känner mig piggare. Känns så himla skönt.

Men idag ska jag ändå ha en lugn dag hemma, ska inte rusa iväg och bli sjuk igen. Så jag ska plugga några uppgifter fysik idag också, laga god varm mat till både lunch och middag plus att jag ska dricka te, många koppar. Känns ändå rätt mysigt att stanna inne och dricka och äta varmt när det är iskallt utanför. Har lärt mig det den här vintern att över minus 10 grader här är inte samma sak som hemma. Det är ÄNNU kallare, det känns verkligen ända in i märg och ben när det blåser och det är som att man ska frysa till is inifrån och ut. Så, lärdom den här vintern, tjocksockar är standard.

3 februari, 2012.

Fredagkväll och jag kan inte andas genom näsan, skönt.

Annars så har världens finaste lämnat mig för kvällen, så jag sitter och tittar på grotesco och funderar på vad jag ska göra resten av kvällen. Ska troligtvis titta på någon skön film och bara ligga i soffan och kurera min förkylning. Längtar verkligen tills jag blir frisk igen.

3 februari, 2012.

Lite bättre idag än igår, feberfrossar inte längre men är trött i huvudet och snoret rinner, så idag blev det ingen föreläsning. Istället tittar jag på skräptv, dricker te, vatten, blåbärssoppa och apelsinjuice (var för sig, inte blandat). Ska snart sätta mig ner med fysiken en stund och göra några tal. Satsar på att bli färdig med alla tal på planeringen på söndag och sen bara repetera. Satsar också på att läsa lite slölitteratur, dricka mer te och bli frisk. På söndag ska jag sätta mig och seriöst börja skriva på ett CV med hjälp av världens bästa syster.

Men nu ska jag återgå till mitt soffliggande och tycka synd om mig själv en stund innan jag sätter igång.

2 februari, 2012.

Ligger och frossar under två filtar med huvudvärk. Det här är verkligen inte min dag.

RSS 2.0