30 november, 2011.

Sitter hemma, men förkylning som övergått från extremt ont i halsen till slemhostadeluxe. Kul.

Annars så sitter jag här hemma igen, var med på introduktionen med inte själv labvisningen, kände mig lite för hängig för att orka med det. Så istället gick jag hem och påväg hem köpte jag nässprey och alvedon, kan vara välbehövligt. Annars har jag druckit några koppar te, stickat upp ett nystan och diskat ett berg av disk, plus strukturerat upp den närmaste veckan. 

Nu över till tentaplugg!

29 november, 2011.

Senaste dagarna har jag haft föreläsningar, påbörjat tentaplugg tre, träffat mami och papi, våldgästat en fin vän och en kusin för att akutsy en sak, nämligen min overall. Jag har äntligen fått den! Min alldeles egna overall! Dock så måste jag färga armar och ben plus sy på dem igen efter åt, men ändå! Sjukt läckert!

Desto mindre läcker är min förkylning, har extremt ont i halsen och lungorna, snart börjar jag säkert snora också, men förhoppningsvis slipper jag feber. Imorgon blir det labvisning och tentaplugg innan det är middag och julkonsert med fina vänner. Men från och med torsdag är det tentapluggdeluxe = inte så mycket nöjen en tid framöver till förmån för tenta.


Okej.

Har inte pluggat idag, ska börja på riktigt imorgon. Jag lovar mig själv nu att imorgon, då jäklar. Men jag har faktiskt tvättat och ätit middag plus att jag varit och återvunnit sopor, handlat smör, yoghurt, frukt och bär. Så nu sitter jag här mätt av köttbullar och makaroner plus en banan-, mango-, ananassmoothie. Gott.

Så imorgon är det sista dagen för veckan, i alla fall skolmässigt. Ska ha föreläsning 9-12 och 13-15 är det labvisning enligt schemat. Ska sen träffa min spexgrupp på villan för att smida en bra plan inför tre spex och mutor, massa mutor. Sen ska jag masa mig iväg på ett träningspass, det kommer bli så sjukt svettigt och jag kommer vilja dö av utmattning, men det kommer kännas så skönt efteråt, då musklerna slutat krampa vill säga.

Och sen då? Jag då ska jag studera hårt. Läsa den fantastiska kurslitteraturen och börja sammanfatta de föreläsningar vi haft hittills. Imorgon då ska jag vara duktig (som jag borde varit idag...)

23 november, 2011.

Dricker äppelte och chillar, ska snart tvätta och plugga, kul liv.

Fast igår var jag på en intressant och inspirarande kvällsföreläsning med ingen mindre än Hans Rosling som föreläste. En mer spännande man får man leta efter, som han kunde prata och engagera! Helt otroligt!

Men ska återgå till chillandet innan jag sätter igång med tvätten, kul kul kul.

22 november, 2011.

Två dagar denna vecka är avklarade, bara tre, fast egentligen bara två dagar kvar tills helg, så underbart. Ikväll blir det kvällsföreläsning och ekologiskt fika, det blir nog riktigt mysigt. Annars så ska jag börja renskriva mina anteckningar och läsa igenom de sidor som är inför nästa tenta, det är nog lika bra att börja i tid. Annars så händer det inte alldeles för mycket här, livet är lugnt som vanligt, typ.

20 november, 2011.

Har haft världens mysigaste helg med världens bästa vän och nu är jag tillbaka igen i huvudstaden, min stad. Och jag tror att jag kommer ur mitt höstdepp som varit i två veckor nu. Jag känner mig rent ut sagt pepp och riktigt positiv! Den här veckan kommer att bli så rolig! Ska gå på en miljöföreläsning på tisdag, träna, gå på puben på torsdag, klä granen med papi (rätt tidigt, men vi är pepp på jul!), köpa en ljusslinga hem, julpynta hela lägenheten till advent, gå på interna på lördag och första adventmysa med familjen på söndag. Plus att jag är ledig på fredag!

ÅH, nu ska jag peppa som bara den, måste lyssna på min pepplista på spotify!

14 november, 2011.

Livet är sisådär just nu, känns som att jag ska strunta i kaffe och minska på te åtminstone två veckor framöver. Så ett resultat av hur jag känner mig just nu betyder att jag inte tänker följa med och handla inför myskvällen, jag tänker inte träna eftersom att jag insåg att jag har tvättid då och jag måste börja packa igen. Nästa vecka ska jag börja ett nytt liv, eller återuppta mitt tränande som tog slut någon gång innan jag gav blod. vilket är två veckor sen... Inte bra. Så från och med nästa vecka ska jag köra hårt fram tills jul. Lätt.

Men nu ska jag lägga mig på sängen/soffan och inte göra något mer.

Söndagsångets deluxe

Sitter hemma igen, i lägenheten, i huvudstaden. Känns sådär.

Visst jag har världens finaste människa till sambo som lagade middag lagom tills jag klev in genom dörren som dessutom hade handlat och städat, men det är något speciellt med hemmets trygga vrå. Men istället för att gräva ner mig själv i ångest och tyck-synd-om-känslor så ska jag ta en dusch, ta på mina mjukaste, mysigaste kläder och koka en kopp glöggte. Jag tänker inte läsa på inför imorgon (som jag säkert kommer ångra bittert då), tänker inte packa upp hela resväskan (åker ändå iväg om fyra dagar igen) och tänker inte någonting (det känns så mycket bättre då).

Tack och godnatt, nu ska jag vänta på Pan am och under tiden pussa på världens finaste.

9 november, 2011.

Sitter och lyssnar på en spellista jag gjorde under den sista tiden innan jag flyttade ner till huvudstaden (eller ja, numera min hemstad) och renskriver + gör talkort till presentationen imorgon, försöker även fundera på om jag glömt packa ner något inför imorgon då jag ska åka hem, hem till den "riktiga" hemstaden. Ska bli jätteskönt att få åka hem, det blir första gången som jag är hemma sedan den 19 augusti, känns helt galet. Det känns som att det är en vecka eller på sin höjd två sen jag flyttade, samtidigt som det känns som om jag bott här hur länge som helst. Konstigt hur det kan kännas egentligen.

Annars så ska jag träffa två fina vänner ikväll för att mysa lite och imorgon, ja då ska jag åka hem. Fast först ska vi hålla en presentation om biobränsle och vattenkraft, och kanske så får vi tillbaka den senaste tentan och ja, jag känner mig lite nervös, för man vet aldrig hur det kan gå. Det skulle verkligen vara jätteskönt om det gick bra, ett perfekt avslut på en otroligt intensiv skolperiod. Men vi får se hur det blir, man vet aldrig.

Men nu ska jag återgå till renskrivandet och sista-minuten-packning.

Tisdag.

Har redan hunnit med morgonpromenaden, hämtat ut tågbiljetterna och nu ska jag ta tag i diskberget! Plus att jag hunnit äta två kiwis som var perfekt mogna!

Peppad på dagen alltså! Nu kör vi, diskberget och retursoporna ska vara avklarade innan lunch, woho!

Dagens.

PBLmöte med bästa gruppen plus muffins och arbete med tre datorer och ett stort grupprum för omväxlingsskull, trevligt. Fast ännu trevligare var det att åka in till stan och möta upp mami för några timmar strosande och fikande. Fick finfina underlägg och inhandlade själv en plåtburk för alla mina sysaker, tre pocketböcker att roa mig med samt den första julklappen!

Imorgon ska jag bara vara hemma, eftersom att PBLgruppen beslutade idag att vi ska ses först på onsdag eftersom att det är svårt att få något mer gjort eftersom att vi nästan är färdiga, det som är kvar kommer ta ungefär två timmar och det kan vi lika gärna göra på onsdag. Men jag tänker inte ligga på latsidan för det, imorgon ska jag ta mig en morgonpromenad, gå förbi papi och hämta några saker (som årets glögg!), diska två dagars diskberget, skriva ihop min del av presentationen ordentligt, packa inför helgen, laga paj och gå på spinning...

Alltså: Hey ho, let's go!

Åh, söndagkväll.

Mami och papi gick för en stund sen, trevligt med middag + rester som blir middag imorgon och någon lunchlåda, plus allt annat som de hade med sig och sällskapet var ju också trevligt, såklart! Men annars så har jag njutit av att läsa lite söndagsbilagor och damernas värld som dem också hade med sig med en kopp glöggte till, känns rätt okej.

Så den här veckan tror jag kommer att bli väldigt bra, jag hoppas i alla fall det! Ska träffa PBLgruppen och gå igenom det vi har inför presentationen inför torsdag imorgon och hämta ut mina tågbiljetter eftersom att jag åker hem på torsdag! Åh, det ska bli så mysigt! Men nu ska jag ta det lugnt framtills klockan nio då Pan Am börjar, lätt bästa söndagsnöjet!


6 november, 2011

November och snart är det första advent och jag längtar överjordiskt mycket till december.

Annars så har tiden spenderats tentaskrivande, ikeabesök, blodgivande, nytt PBL, familjetid och ja, lite mys såhär på helgen. Igår var vi inne i city, hemma skulle man säga att man var på stan, men här säger man i city, inte riktigt van vid det. Hur som helst, vi var inne i city och kikade på lite olika saker, åt lunch, drack kaffe och tog det väldigt lugnt, hur skönt som helst! Men bäst av allt var att man har börjat med julsakerna nu! Åh, jag blev så himla glad när vi var på teavdelningen på NK när jag såg att flera olika sorters julte fanns att jag var tvunngen att köpa lite glöggte! Så mysigt!

Och ännu bättre idag, när vi var och storhandlade inför veckan så hade ICA satt upp HUR MYCKET julpynt som helst! Blev så glad när jag såg det, och ännu gladare blev jag när jag såg att de hade extrapris på de allra bästa köpes pepparkakorna! Min dag är gjord!!

Så nu gör det ingen alls att jag måste städa toaletten och tvätta, jag har pepparkakor! Plus att mami och papi kommer att laga middag ikväll, det är första när jag flyttat hemifrån som jag verkligen, verkligen uppskattar när någon lagar mat åt en, tvättar och stryker och handlar åt en. Fantastiskt.

RSS 2.0