20 december, 2011.

Förutom att vara äckligt nervös över tentaresultatet som skulle komma under dagen så har jag hunnit klä granen, vattna den två gånger, spela musik alldeles för högt och dricka sanslösa mängder te. Skön dag.

Plus att tentaresultatet som jag fasade inför var vä'ldigt, väldigt bra, alltså har jag varit orolig över något helt i onödan, men ändå, det känns fantastiskt.

19 december, 2011.

Gårdagens föreställning var fantastiskt bra, blev berörd och kände.

Annars så vad som står på schemat idag är att tvätta, packa klart, äta något och sedan sätta sig på tåget hem. HELT SJUKT, äntligen får jag åka hem!

18 december, 2011.

Teater är det nya svarta. Jag och min fina vän har redan börjat planera att införa mer kultur i våra liv till våren, känns helt självklart efter igår, Angels in America var fantastiskt bra! Så ikväll är det dags för den andra delen och jag ser verkligen framemot det!

Men innan dess ska jag svettas lite på friskis, ge världens finaste hans julklapp eftersom att jag åker imorgon och det känns rätt onödigt att vi ska byta hemma, när sakerna ändå ska med tillbaka hit igen. Ska även försöka packa klart det som är kvar att packa ned och så ska jag mysa med te, mysa den sista eftermiddagen det här året som jag är i Stockholm, kommer tillbaka första 5 januari!

17 december, 2011.

Har varit vaken i inte allt för många timmar, ätit frukost, sett julkalendern, tittat på regnet och funderat på att både diska, duscha och packa klart, men det har inte blivit så mycket av det... Fast jag ska ta tag i mig själv och göra det nu, först en dusch och tandborstning, sen disk och resten som måste göras innan det blir stadsteatern och Angels in America med en finvän. Är så pepp, har velat sen den jättelänge och nu är det äntligen dags!

Så hey ho, let's go!

16 december, 2011.

Sitter med resväskan öppen som snart är färdigpackad, ska sätta mig och skiva några julkort som måste postas idag, ska städa hela lägenheten (planen är så i alla fall) och syster ska komma på middag. Mysig fredag, men nu bord ejag sätta igång med arbetet.

Plötsligt händer det.

Idag var en sådan dag, hade en riktigt jobbig morgon, ville inte kliva upp och allt kändes bara så jobbigt, men jag tog mig till skolan i alla fall för PBL-möte och då fick vi färdigt det som ska in på måndag och vi kom fram till att ja, vi kan som inte göra mer nu, så HEJ JULLOV!

Åh, känns så himla härligt! Så det nästkommande dagarna ska jag spendra med att träna, slå in de sista julklapparna, titta på film, promenera, gå på teater och dricka te. Lite umgänge med fina mäniskor och mys med världens finaste, läsa böcker, tända ljus och ja, bara ha det helt fantastiskt mysigt här innan jag får åka hem och mysa mer, så packa måste jag också göra!

13 december, 2011.

Har hittat julklappar till tre av fem nu och det känns som att det jag hittills hittat är bra, jag tycker i alla fall själv att det jag köpt är fantastiskt. Annars så har jag spenderat dagen med att slå in julklappar, läsa om Black Carbon, Arktis och hur framtiden kan tänkas bli, dricka te ur den finaste blå koppen, läsa senaste Elle och träna ett sjukt hårt pass på Friskis. Efteråt så var jag helt slut och när papi ringde och ville bjuda på middag var jag inte sen till att tacka ja. Fick ävenm med mig en jätteresväska för att packa i när jag nus ak åka hem i lite mer än två veckor. ska bli helj sjukt underbart.

Men nu ska jag spendera den tid som är kvar på den 13 december, Luciadagen och allt, med att titta lite Twilight innan jag somnar.

God natt.

12 december, 2011.

Hann med både introduktion till det nya PBL:et och första PBL-mötet innan klockan var halv elva, hur skönt som helst! Så jag begav mig hem, diskade undan diskberget och åt lunch innan jag begav mig in till stan för att leta julklappar, och det var ingen lätt match. Har hittat till två stycken nu, två av fem. Så imorgon när jag ska sitta och jobba med PBL tänkte jag ta en liten paus på morgonen för att åka in och leta julklappar precis när affärerna öppnat. Då borde jag hitta något i alla fall!

Men nu ska jag snart hoppa in i duschen och göra mig fin innan jag ska laga en tidig middag, eftersom att jag och världens finaste ska på julkonsert med Bo Kaspers Orkester! Så himla fin kväll det kommer att bli!

Finaste dagen.

Har spenderat en dag med några vänner, några utav de allra finaste vännerna faktiskt, jag känner att jag verkligen har några fantastiska vänner som jag kommer vilja ha i mitt liv föralltid. Vi har ätit myslunch, varit på skansens julmarknad, julbakat, ätit mysmiddag samtidigt som vi kollade på nobelfesten och sedan bara suttit och pratat över några koppar te och fika. Precis vad jag behövde just nu.

Imorgon är det söndag igen, fast imorgon är det den sista söndagen för i år (!) som vi ska storhandla, för om ungefär åtta dagar så får jag åka hem för julen och jag längtar så att hjärtat slår lite extra fort varje gång jag tänker på det. Men snart så, snart.

Kväll.

Tentan är skriven och inlämnad för ungefär tolv timmar sen, nu kan jag bara vänta på resultatet. Jag tar det som det kommer då.

Nu lyssnar jag på Coldplay och är nostalgisk istället.

Efter:

Lite mer än fem timmars tenta plugg, lite toppar och dalar i självförtroendet inför tentan och en liten skvätt gråt över något som jag trodde var alldeles på tok komplicerat och att jag inte kunde förstå, men det löste sig på något vis. Gäller bara att vara positiv och plugga vidare imorgon, det är bara att nöta, nöta, nöta. Sen på fredageftermiddag kan man äntligen slappna av. Som jag längtar.

-

Tillägg till föregående:
Jag har världens hemlängtan, jullängtan, längtan bort från Stockholm och hem till allt som jag uppskattar mer nu än förut. Längtar efter snö, vill ha tid att köpa julklappar och vill promenera med snö knastrande under skorna. Och jag tänker ohälsosamt mycket på hur fint det vore med en röd sidenrosett i håret.

Tisdag.

Sitter i soffan med mina 32 sidor anteckningar inför tentan. Känns... jag vet inte, får återkomma om det. Jag är nervös ibland, lugn ibland och terroriserar min finaste sambo konstant trots att det är först på fredag tentan är. Jag behöver inte kunna allt nu, jag har två dagars inläsning framför mig, det är meningen att jag ska kunna så mycket som möjligt innan tentan som är på fredag. Jag måste lära mig själv att stressa ner ibland. (jag har gjort mycket redan, lagt ner säkert uppemot 15 timmar på den här tentan, men det går inte riktigt in i mitt huvud...)

Ska sy lite pärlor på min basker som ett försök att lugna mig själv och mina nerver.

Resultat av helgen:

Helgens tentaplugg har resulterat i 26 sidor anteckningar, renskrivna ifrån mina egen (papper + penna) till datorutskrifter som numera sitter ihop i ett polkafärgat gem. Känner mig rätt nöjd, men ska stämma av lite med några andra i min klass för att se om jag missuppfattat något. Sista föreläsningen inför tentan imorgon, så imorgonkväll ska jag renskriva den och sen börjar själva inläsningen, fyra intensiva dagar av att enbart läsa, läsa, läsa. ÅH VAD ROLIGT! Men jag ska klara den här tentan, det har jag bestämt mig för.

Men nu ska jag utnyttja helgens sista timmar till lite glögg och snart är det Pan am, superfint!

2:a advent

Söndagen den 4:e december, helt otroligt hur fort dagarna egentligen går och allt man fyller och borde fylla dem med bara växer på hög. Just idag har jag väl inte gjort allt för mycket, spenderade en lat halvtimme i soffan med årets julkalender och dagens avsnitt av Mysteriet på Greveholm och snart tänkte jag äta lite adventsfrukost innan dagens tentaplugg börjar. Känner mig inte jättepeppad, men när jag är färdig med dagens plugg kommer det att kännas så himla skönt. Har ungefär fyra föreläsningar kvar att renskriva, ska besvara samtliga fokuspunkter till tre föreläsningar och läsa de sidor i vår kurslitteratur som vi ska ha tenta på. Plus att jag borde hinna med att handla inför veckan och titta på Pan Am ikväll med glögg och mandariner till. Det borde gå på ett par timmar.

Fast helst av allt skulle jag vilja sitta och pyssla, virka klart mina vantar, sticka klart min halsduk, handla julklappar och slå i det i fina, fina paket med röda sidensnören. Men tentaplugg var det ja.


Tentaplugg 3.0

Sitter med tentaplugg inför tenta nummer 3. Känns rätt drygt, men jag har i alla fall inte feber längre! Så jag känner mig lite peppad, minus den timme jag spenderade med att ha panik över tentan imorse, det var inte så konstruktivt eller till någon hjälp. Men nu sitter jag här, har snart renskrivit tre föreläsningar av 10 och det känns bra! Ska försöka hinna med tre eller fyra till idag och så resten tar jag imorgon. Sen ska jag bara läsa igenom allt ett par gånger och sen kör vi!
Hey ho, let's go!

1 december, 2011.

Jag hinkar te som att det inte finns någon morgondag, har konstant lock i öronen och en näsa där snoret inte vill sluta rinna. Förkylning är inte uppskattat.

Men annars har jag haft en finfin dag med en intressant föreläsning och en b-r-a föreläsare, (till skillnad från en del vi haft...) och lunch på det, världens bästa sambo hade ordnat lasagne (!!). Annars så spenderade jag ett par slöa timmar på villan med att färga benen och armarna på overallen, springa till ica lappis och köpa julmust och godis för att mysa i soffan och prat med trevliga och fina människor.

Dessvärre så kom jag hem med en smula feber och ett huvudt tungt som om det vore gjort av bly, så därför blir det studier hemma imorgon (en vecka kvar till tenta!)och förhoppningsvis blir jag frisk så att jag kan plugga på lördag på vårt fina bibliotek!

Annars så är det bästa idag att det är första december = första avsnittet på nya julkalendern (tradition att titta) som var helt okej, men det allra bästa med första december är ända att det betyder första avsnittet av MYSTERIET PÅ GREVEHOLM! Kärlek!!

RSS 2.0